onsdag 19 juni 2013

Student 2013

Student 5/6 2013
För tre veckor sedan idag så tog jag studenten. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte var en av de bästa dagarna i mitt liv, för det var det. Det känns otroligt att efter tolv år i skolan inte längre vara bunden till någonting. Nu kan jag själv välja vad jag vill göra med mitt liv. Att jag inte vet vad jag vill göra är en annan femma. 

Studentdagen började med champagnefrukost hos Daniel, vi hade egentligen tänkt ha den vid Göteborgsoperan, men Daniel erbjöd sig att ha den hos honom och det blev jättebra. Daniel och Tims föräldrar hade gjort det jättefint och stod och stekte våfflor till oss alla, det var riktigt lyckat. När klockan började närma sig tio så tog vi alla bussen mot stan för att äta studentlunch på Kajskjul 8 vid hamnen.

Studentlunchen var som väntat, lite tal och lite musik tillsammans med stipendier. Det roligaste måste ha varit alla skojstipendier. Michael i min klass fick en lejonmask från buttericks i stipendie då han spelat lejon i en film som visats för hela skolan. Riktigt kul! Alla klassföreståndare höll även ett tal för varje klass, och våra klassföreståndare hade även satt ihop en liten film. Jag länkar den i ett senare inlägg!

Efter lunchen så var det dags att springa ut. Det var en mäktig känsla, att dansa där inför familj, vänner och släkt med ett leende på läpparna och veta att jag äntligen nått till dagen jag längtat efter sedan jag gick på min brors student för fyra år sedan. Min egna student kändes så långt borta då. När vi sprungit ut så kramades jag med min fina familj innan vi var tvungen att gå på flaket. Flaket var helt underbart det också. Vi alla var så trötta mot mitten av flakrundan men det spelade ingen roll, vi gav allt ändå och dansade oss genom centrala Göteborg mer taggade än vi någonsin varit.

När lastbilen släppt av oss på Götaplatsen så separerades vi alla för att åka hem till våra familjer som väntade på att fira oss. Pappa hämtade mig och körde mig till festlokalen på vår gata. Där möttes jag av återigen av kramar, gratulationer och massvis med kärlek. Det var en perfekt studentmottagning, nästan alla mina närmsta var där. Pappa hade varit och plockat björkris på morgonen så ingången till lokalen var jättefin. Dekorationen i lokalen var också väldigt fin, mamma hade fixat med blommor och Helen hade dukat fint. 

Jag fick så otroligt fina presenter, men bäst av allt var att ha mina nära och kära där hos mig. Kärlek till er alla. <3

Natalie på champagne frukosten
Våfflor
Jonathan, stilig i rosa slips

Jag älskar denna bilden, så mycket glädje


De två jag älskar mest
Jag fick en del grejer att hänga runt halsen, haha. Jag hade länge varit rädd för att inte få mer än typ fem "studenthalsband" och det visste mina föräldrar om, vilket betyder att alla som stod och väntade på mig när jag sprang ut också visste om det. Så fint och roligt hihi.
Jag och Natalie
Michael aka Sunshine-boy, Daniel, Noah, Poolis och jag
Pappa oh Helen <3 
Fina Martina 
<3
Tobbe och jag
Pappa, Helen och jag
Ett av våra lakan

När jag kom till mottagningen 


Det fanns tre tårtor i form av studentmössor. Tårtorna var inte bara fina, utan de var himmelskt goda också!
Jag och mormor <3 
Jag och farmor <3
Jag och jag, hihi
Extrasystrar <3
Världens bästa vän

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar