onsdag 20 mars 2013

Summering av Polenresan


Nu har jag lite tid över i mellan allt skolarbete, så jag tänkte att jag skriver ett inlägg om Polen innan jag helt glömmer av det.

Eftersom jag under tiden jag var i polen skrev ca tre inlägg så tänkte jag bara berätta om sista dagen i Krakow, som också var den bästa dagen. Fredagen började med tidig frukost, och efter det så möttes vi utanför hostellet för att ta spårvagnen till en annan del av Krakow. Vi blev guidade utomhus i regn och kyla på vägen till Schindlers Fabriker, och jag tror att vi alla kände en stor lättnad när vi klev in på museet. Det var jätteintressant att bli guidad i kvarteret där museet låg, men kylan förstörde det lite.

Schindlers fabriker var ett museum om Polen under andra världskriget. Det var verkligen ett annorlunda museum jämfört med de museum vi har här hemma. Det var fullt med installationer och de hade verkligen ansträngt sig för att återskapa diverse miljöer. Jag önskar att vi fått gå runt i Schindlers fabriker själva en stund, men tyvärr så var vi bara där med guid.

Efter Schindlers fabriker så fick vi fritid fram till klockan sju. Jag och ett par andra drog till stora torget för att äta lunch. Vi hittade ett ställe som att på menyn att döma var ett hamburgeställe, men när vi gick in så fick vi gå ned för tre olika trappor och plötsligt så var vi i en helt annan värld. Det var mysigt inrett med mörka möbler och i högtalarna spelades det femtiotalsmusik. Det var lätt den bästa lunchen på hela resan.

Mot kvällen så drog vi alla ut och åt tillsammans, och efter det så gick vi ut. Vi började kvällen på atmosfera, men det var för litet och de i baren var långsamma så vi bestämde oss för att gå till afera istället. Vi hade varit där första kvällen, en onsdag, men då var det i princip bara vi där. Nu var det proppfullt. Kvällen var verkligen jättetrevlig, och jag önskar att det fanns klubbar som afera i Sverige. Sällskapet var också väldigt bra, så som det ofta är när man går ut med människor som man inte vanligtvis skulle gå ut med.

Nu får jag runda av, det har blivit lite väl långt. Jag avslutar med ett par bilder från resan. Puss!
I malmö påväg mot Polen
Första kvällen
300:- för en halvtimma i häst och vagn, åh, hade velat åka det 
Ena hörnet av resturangen som vi var på första kvällen, ett litet vattenfall

Stadsvandring i  den gamla delen av staden 
Saluhallsbyggnaden
Klocktornen, med en intressant berättelse om varför tornen är olika höga. Det skall ha att göra med två bröder som bråkade, och så mördade storebrodern sin lillebror. Tornen representerar bröderna enligt sagan. 
I de gamla judiska kvarteren
En bit ifrån katedralen


Riktigt häftig bil
De gamla judiska kvarteren
Susanne och Natalie i gallerian
En väldigt charmerande bild på mig i den tre våningar höga gallerian. Den var sjukt stor i markyta också,  nordstan rymmer inte ens en femtedels våningsplan här.

Första kvällen på club afera.
Från vänster: Susanne, Natalie, jag, Marina och Tzol

Schindlers Fabriker
Detta möttes vi av när vi skulle äta frukost fredag morgon... 
Ett torg i en förort i Krakow
 Stolarna representerar judar som blev dödade på torget i razzior under andra världskriget
Utanför museet
Vi fick souvenirer från museet i form av stämplar
I en av de uppbyggda miljöerna på museet
"Hamburgebaren"
Från vänster: Phop, Zinar och Marina

"The piano rouge" hette stället där vi lunchade
Det var glitter everywhere
Stor öl, visst önskar du att det fanns sådana i Sverige pappa? ;)
Sista kvällen i Krakow
Filip, Zinar och Natalie posar med en redigt full Polack, haha
Fina Marina, jag och Filip på afera
Max, Jonas och.. Natalies finger? haha
På avfärdsmorgonen, vi alla var redigt trötta 
Måste erkänna att det var lite skönt att få komma hem igen, samtidigt som det var väldigt roligt i Polen
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar